Gyakran Ismételt Kérdések

az elsősök beiskolázásával kapcsolatban

Mikor lesz a beiratkozás?

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet 7.§-a alapján a 2022/2023-as tanév első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2022. április 21-22-én kell beíratni.

Melyik utcák tartoznak az iskola körzetéhez?

A 2021/2022. tanévre vonatkozóan a Győri Tankerületi Központ általános iskoláinak körzetei EZEN a linken találhatóak, a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola körzete a dokumentum 15-16. oldalán olvasható.

Kiket köteles felvenni az iskola?

A köznevelési törvény szerint az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik.

Mit jelent az életvitelszerű ottlakás?

Életvitelszerű ottlakásnak minősül, ha a tanuló a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében található ingatlant otthonául használja, és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel.

Felvesznek körzeten kívüli gyerekeket is az iskolába?

Körzeten kívülről a szabad férőhelyek függvényében a jogszabályban meghatározott sorrendben, a fenntartóval történt egyeztetés után tudunk kisdiákokat fogadni.