Nemzetközi kézilabda tábor

Nyelvi tábor  Ausztriában

 

 

A 2012/2013 – as tanév végén, július 1-től július 7-ig, második alkalommal szerveztünk nyelvi tábort Ausztriába.

48 gárdonyis táborozott Lackenhofban, egy osztrák hegyi falucskában az Ötscher hegy tövében. Egy 3 csillagos hotelben volt a székhelyünk, itt a gyerekek számára délelőttönként anyanyelvi tanárok tartották a nyelvi órákat. Kis csoportokban, napi 4 órában ismerkedtek az angol és a német nyelvvel. A tanórák elsődleges célja a nyelvi kommunikáció fejlesztése volt. A gyerekek számára nagyon vonzó volt, hogy ezek a tanórák kötetlenek voltak, a nyelvi gátlások feloldásában nagyon sokat segítettek a különböző szituációs gyakorlatok, kreatív feladatok.

Délutánonként változatos szervezett programok vártak a gyerekekre.

Minden nap más-más helyre kirándultunk, esténként pedig közösségi játékok, vetélkedők, kreatív csapatépítő foglalkozások zárták a napot.

Fegyelmezetten, tisztelettudóan viselkedett minden táborozó, jó érzés volt ebben az évben is GÁRDONYISNAK lenni ott kinn. A gyerekek és a szülők visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy rendkívül tartalmas, élményekben gazdag 1 hetet töltöttek el diákjaink a nyelvi táborban és valamennyien remekül érezték magukat. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy nagy igény van a folytatásra. Ezért, az idei tanév végére újból meghirdetjük ezt a táborozási lehetőséget a gárdonyis gyerekek számára.

 

Az ott készült képek megtekinthetők:

www.picasaweb.google.com/nyelvi.tabor2013

 

Szitáné Pintér Erika

német nyelvtanár