Vándortábor

 

 

2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009 

2008     2007    2006     2005     2004     2003     2002     1993     1992 

 

 

2012 nyarának jelentős részét a Bükkben töltöttük. Két vándortáborunk úti célja is az a tájegység volt a jelentős túljelentkezés miatt. Örömteli, hogy a világban zajló változások ellenére ennyire népszerű maradt tanítványaink körében a természetjárásnak ez a formája. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem kizárólag a csodálatos magyar táj az oka ennek a vonzódásnak. Hasonlóan fontosak a jó társas kapcsolatok, amelyek a tanév során a számos közös programmal kiválóan megalapozódnak. Az ötödik évfolyamosok erdei iskolája, a hétvégi túrák, kirándulások és a sítáborozás is mind ezt a célt szolgálják.

 

Nehéz elképzelni, hogy a gárdonyis diákoknál önfeledtebben tudjon valaki örülni a nyári szabadságnak. A vetélkedők feladatainak megoldásánál, a tájékozódási próbáknál együttműködve, egymást mindenben segítve tevékenykedtek tanulóink. Élvezték a magas csúcsok meghódítását, a csodálatos panoráma látványát, de minden bizonnyal meghatározó élmény lesz az a két éjszaka is, amikor a szabad ég alatt aludt szinte az egész csapat. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen az itthoni fullasztó hőséghez képest felüdülésnek tűnt a hegyvidék éghajlata.

 

Bázishelyeink:

  

1. Bükkszentkereszt – Hollóstető: faházak a Hegyi     Kempingben 

2. Bánkút: a síklub turistaházának kőépülete 

3. Nagyvisnyó: faházak a bánvölgyi ifjúsági táborban

 

A képek megtekintéséhez kattints ide.

  

A 2012-es év második vándortábora is a Bükkbe vezetett. Jól eső érzés volt a két héttel azelőtt bebarangolt turistautakat és látnivalókat ismerősként köszönteni. A kívülálló nem is gondolná, hogy a környék újabb és újabb arcait sikerült felfedeznünk, egyáltalán nem tűnt unalmasnak, hogy ugyanazon a vidéken vezetett az útvonalunk. A társaság is és a reakciók is mások voltak, ráadásul a csoport összetétele és korosztálya a jelentősen különbözött az előzőtől. 7-8. osztályos diákjainkon kívül több középiskolás korú, főként révais tanuló is részt vett a táborunkban. Fontosnak tartjuk a közös vándortábort, hiszen diákjaink között szép számban vannak azok, akik ebbe a gimnáziumba igyekeznek. Nyári körülmények között, egymással ismerkedve és beszélgetve szinte észrevétlenül kapnak ízelítőt az áhított intézmény légköréből.

 

A kilenc nap alatt kellemes társaság kovácsolódott össze, bár tagadhatatlan, hogy egy már meglévő, kialakult közösség gyorsabban feloldódik, hamarabb jön a jó hangulat, mint azoknál, akik akkor találkoztak először. Sokáig emlékezetes esemény is történt velünk, hiszen a hazafelé vezető úton, Eger környékén defektet kapott az autóbuszunk. Csapatunk kiváló szellemiségét bizonyítja, hogy minden nehézség és siránkozás nélkül vészeltük át azt az öt órát, amíg a pótló buszra várakoztunk.

 

Bázishelyeink:

 

1. Bükkszentkereszt – Hollóstető: faházak a Hegyi     Kempingben

2. Bánkút: a síklub turistaházának kőépülete

3. Nagyvisnyó: faházak a tiszafüredi táborban

 

A képek megtekintéséhez kattints ide.