Kézilabdatábor

Kézilabdatábor – 2019

A kézilabda oktatása a rendszeres edzések, versenyeztetés mellett számtalan lehetőséget biztosít a különböző programok megvalósítására. Az egyik ilyen programunk a hagyományos augusztusi edzőtáborunk, amit kollégámmal, Gellér Ferenccel szervezünk rendszeresen felsős kézilabdásoknak, ill. most már évek óta alsós kéziseink is táboroznak, Benes Alíz lelkes szervező munkájának köszönhetően. Muszáj ilyen korán elkezdeni a felkészülést, hiszen szeptemberben már indulnak a versenyek, mérkőzések.

A kézilabdás utánpótlásképzés a 70-es évek második felétől zajlik iskolánkban, az első edzőtábort Takács Miklós kollégánk szervezte 1977-ben Tatára. Felsős csapatainkkal azóta sokfelé megfordultunk, rendszeresen edzőtáboroztunk a 80-90-es években Győrújbaráton, a Gyermektáborban, majd ahogy egyre inkább teremsport lett a kézilabda, nagyobb tornatermet, tornacsarnokot keresve pl. Nyúlon, Koroncón, Tápszentmiklóson, Fonyód-ligeten, a Velencei-tó partján, ill. az utóbbi években Alsóőrsön a Balaton mellett. Alsósaink napközis rendszerben a Gárdonyi Iskolában táboroznak augusztusban. Az edzések mellett vidám programokkal (pl. kamion húzás Darázs Ádámmal, Mandala rajz készítés, kerékpár túra), vendégekkel (volt gárdonyis, most NB I-es kézilabdások, Ana Dokic, Eduarda Amorim), kellemes hangulattal teszik színesebbé az 1 hetes tábort. A jó munkának, programoknak köszönhetően mindkét táborba sok a jelentkező.

A tábornak több célja is van: a nyári pihenő után, a következő hosszú szezonra való felkészülés elindítása, erőgyűjtés, a csapat-, a közösség építése a napi három edzés mellett különböző kiegészítő programokkal (balatoni fürdés, kirándulások, közös játékok). A tábort már tavasszal elkezdjük előkészíteni. Az utazás, a szállás, az étkezés, a teremlehetőség, a kiegészítő programok megszervezése komoly feladat minden évben. Az edzőtábor után sem szakad meg a munka, hiszen folyamatosan edzünk, versenyzünk a minél jobb eredmény elérése céljából.

Baksa Péter