Nyelvi tábor

Ezen a nyáron már 8. alkalommal szerveztük meg  a nyelvi táborunkat a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára.  Az idén 51 fővel vettünk részt az 1 hetes táborban Ausztriában, az Ötscher hegy lábánál fekvő Lackenhofban, Mariazelltől kb: 30 km-re.

Már az indulás napján a Zotter csokigyárat látogattuk meg, majd Graz belvárosával ismerkedtünk. Egy 3 csillagos Sporthotelben  laktunk, ott zajlottak le délelőttönként a nyelvi órák is angol és német nyelvből. Az órákat anyanyelvi tanárok tartották, játékosan, változatosan, ügyelve arra, hogy a gátlásokat le tudják küzdeni a gyerekek. Beszélgettek, játszottak, énekeltek, közösen szerkesztettek újságokat, modern dalokat tanultak, amelyekkel felléptek utolsó nap a búcsúesten. A tanórák után következett az ebéd. Minden nap más-más nemzet ételét készítették el a remek szakácsok  ebédre és vacsorára. Így “gasztronómiai kirándulásokat” is tettünk. Török, horvát, osztrák, indiai, magyar, olasz, amerikai ételek kerültek az asztalokra, miközben a hozzáillő  zene szólt, az ételek  elnevezése mellett ott szerepelt az ország zászlaja is. Egyik délután grillparti  is volt. Minden nap máshova kirándultunk az időjárástól függően a környéken az autóbuszunkkal. Voltunk strandon a hegyek között festői környezetben Scheibbs-ben,   megismerkedtünk Mariazell  nevezetességeivel, majd kreatív vetélkedőt szerveztünk ott helyben, megmártóztunk Solebad élményfürdőjében, felmentünk a Hochkarra és megcsodáltuk a gyönyörű hegyeket körülöttünk, túráztunk a Wasserlochklamm vízeséshez, megnéztük az Ötscher hegyet, hazafelé pedig a ráadás a St. Margarethenben található Familypark volt. A napi kirándulások mellett, esténként szellemi vagy ügyességi vetélkedők, szabadulószoba, csapatépítő játékok, Ötscher Szépe és Réme választás, retro-parti, karaoke, biliárd, pingpong és csocsóversenyek voltak. Unatkozásra nem volt idő, hiszen nagyon tartalmas volt a program minden nap. Remek kis társaság jött össze. A nagyok felkarolták a kicsiket, voltak olyan táborozók, akik már 4., 5. vagy akár 6. alkalommal jöttek velünk, ők már rutinosnak táborozóknak számítottak. Mindenki remekül érezte magát, sokan új barátokra is találtak a sok közös élmény  során.

Nagyon sokat segítettek régi Gárdonyis Diákjaink, ma már egyetemisták: Burzán Bence és Szalai Márk, különösen a fotók és a videók elkészítésében, feltöltésükben. Rengeteg fényképet készítettünk, amelyeket  a szülők már másnap reggel láthattak ezeken a címeken:

www.facebook.com/nyelvitaborlackenhof

www.zonerama.com/NyelviTabor

www.instagram.com/nyelvitaborlackenhof

Mivel mindenki látta a saját gyermekét önfeledten, jókedvűen a táborban, így nem aggódott senki sem.Szóval ez a 8. táborunk  is örök élményt nyújtott mindenkinek – de hát  ez is volt a célunk! Nagy örömmel, töretlen lelkesedéssel szervezzük, hiszen rengeteg szép élményt nyújt valamennyi táborozó gyermekünknek! Van mire visszaemlékezni, van miről beszélgetni a későbbiek során…. Mi felnőttek is élvezzük a közös programokat! Örömmel, szeretettel várjuk a következő tábort!

Készült egy videó is, amelyet a  táborunk facebook oldalán lehet megtekinteni: After movie 2019 címen

Szitáné Pintér Erika