Gárdonyi Fordítási Verseny 2022

VERSENYFELHÍVÁS

NEVEZÉSI LAP

Gárdonyi Fordítási Verseny 2021

Idén már 22. éve szerveztük meg iskolánkban a német-magyar, angol-magyar fordítási versenyünket. Örömmel, kitartó lelkesedéssel szervezzük évről-évre, s büszkék vagyunk rá, hogy az évek folyamán a versenyünk megyeivé nőtte ki magát.

Ebben az évben, a megye 20 Általános Iskolájából érkeztek hozzánk az idegen nyelvet kedvelő tanulók.

A kétfordulós versenyen a felső tagozatos gyerekek vehetnek részt 5-8. osztályig. Egy óra alatt kell lefordítaniuk egy rövid, életkoruknak és nyelvi tudásuknak megfelelő szöveget idegen nyelvről magyarra. Szótárt természetesen használhatnak. Az évfolyamonkénti 10 legjobb fordítót behívjuk a döntőre, ahol egy új szöveget kapnak. Itt szintén egy óra alatt kell megbirkózniuk a fordítással.

A döntőben a pártatlan zsűri hamar kijavítja a gyerekek munkáit és még aznap eredményt is hirdetünk. Az első 5 helyezett kap jutalmat, a mi gárdonyisaink különdíjasok lehetnek.

Néhány támogatót is sikerül néha megnyernünk a versenyünk színvonalas lebonyolításához, az értékes jutalmakhoz.

Idén az Oxford Tankönyvkiadó és a Klett Kiadó, nyújtott nekünk segítséget.

Nagy öröm számunkra, hogy olyan sok lelkes kolléga készíti fel a gyerekeket a versenyünkre. Köszönjük nekik és bízunk benne, hogy a jövőben is együtt örülhetünk a remek fordításoknak, láthatjuk a gyerekek önfeledt örömét az eredményhirdetéskor.

Szeretettel várjuk a gyerekeket jövőre is a 23. Gárdonyi Fordítási Versenyünkre!

Péntekné Sári Anikó és Szitáné Pintér Erika
nyelvtanárok, a verseny szervezői