Papírgyűjtés

Az intézmény környezettudatos szemlélete miatt folyamatosan nagy jelentőséget kap iskolánkban a papírgyűjtés. Mint az iskolai élet más területén sem, így a papírgyűjtésben sem nélkülözhetjük a szülői segítséget, s ők mindent meg is tesznek, hogy ezen a téren is támogassanak bennünket. A papírgyűjtés napján egymás után gördülnek be az autók az udvarra, s a lelkes szülők alig győzik kipakolni a kötegelt papírhulladékot.

A kétnapos akció első napján az alsósok, a másodikon a felsősök hozhatják a papírt.

Az udvaron hatalmas konténert helyez el az átvevő cég. A gyerekek mindig nagy izgalommal figyelik, melyik osztály gyűjti a legtöbb hulladékot. Nagy a tét, hiszen az első helyezettek külön jutalomban részesülnek: egy tanítási napon kirándulni mehetnek, a befolyt összeget pedig tanulmányi kirándulásra, osztálytermek csinosítására használják fel az osztályok.

Tanulóink tapasztalhatják, hogy érdemes aktívan részt venniük a gyűjtésben, mert a bevételből közvetlenül vagy közvetett módon ők részesülnek, s jó érzés, ha elmondhatják az újonnan vásárolt vagy készített tárgyra, ebben az ő munkájuk is benne van.